Din ce in ce mai multi iubitori de caini isi iau cu ei patrupezii atunci cand pleaca in vacanta. Oricare ar fi motivul, cert e ca milioane de animale de companie zboara anual peste tot in lume. Lucru aproape imposibil acum cativa ani. Companiile aeriene se straduiesc sa ofere cele mai bune servicii de transport animalelor, insa impun si anumite reguli, care vizeaza siguranta lui si a celorlalti pasageri in timpul zborului. Sa calatoresti cu propriul animal iubit poate fi extraordinar insa trebuie sa cunosti inainte cateva informatii utile pentru ca totul sa decurga…ca pe roate.
In primul rand planificati zborul cu 2 luni inainte. Contactati compania aeriana si discutati care este politica lor vis-a-vis de transportul animalelor. De la un furnizor de servicii de zbor la altul, regulile de transport sunt diferite. Majoritatea prefera sa faca rezervari pentru animale cu cel putin 6 saptamani inainte, deoarece regulamentul spune ca in cabina nu pot calatori mai mult de doi caini; de asemenea si in cala este permis un numar limitat de animale. Daca nu doriti ca alt caine sa va ia locul atunci informati-va din timp. Unele companii permit accesul cainilor mici in cabina impreuna cu stapanul, altele precum British Airlines transporta animale exclusiv in regim cargo. Pentru a putea fi luat in cabina cainele trebuie sa aiba intre 5 si 8kg, cu tot cu cusca (variaza in functie de companie). Exceptie de la aceste reguli fac cainii insotitori ai persoanele cu dizabilitati, care indiferent de marime pot calatori alaturi de stapan in cabina. Pentru aceasta insa e nevoie de o cerere intocmita cu cateva saptamani inainte.
Pentru a fi acceptati in avion cainii trebuie asezati intr-o cusca care trebuie sa indeplineasca standardele companiei. Ideal ar fi sa consultati inainte aceste standarde. In general cusca trebuie sa fie din plastic rezistent sau metal, sa aiba cel putin 3 pereti bine ventilati, sistem de incuietori eficient si un vas pentru apa atasat. Foare important cusca sa fie etansa, cu sistem de colectare a lichidelor. Dimensiunile custii trebuie sa fie proportionale cu cele ale cainelui. Acesta sa poata sta in picioare sau intins fara probleme. Pe baza cutiei puteti aseza un prosop sau o paturica, nu se recomanda ziarele deoarece cainele poate aluneca pe ele. Aceleasi reguli se aplica si pentru custile cainilor care calatoresc in cabina. Cusca trebuie sa fie suficient de mica pentru a putea incapea sub scaun. Nu va este permis ca in timpul calatoriei sa eliberati cainele din cusca.
Notati pe cusca animalului datele lui de identificare si ale dumneavoastra. Puteti atasa note pentru personalul de zbor in care sa rugati sa fiti anuntati daca ceva este in neregula sau daca animalul se afla sub tratament, sufera de o anumita boala. In cazul zborurilor lungi, indirecte, in timpul escalelor, multe aeroporturi au incaperi speciale in care cainii sunt lasati liberi, situatie in care ati putea lua la dumneavoastra si putin din mancarea preferata. Puteti opta pentru sedarea animalului pe durata zborului, insa si aici politicile companiilor aeriene difera. Tranchilizarea poate fi periculoasa pentru caine, intrucat in anumite conditii creierul nu se mai oxigeneaza suficient. Daca aveti un caine agitat, un sedativ usor poate fi administrat (cereti sfatul medicului veterinar). Cainele nu va mai primi mancare cu cel putin 6 ore inainte de zbor. Apa, obligatoriu sa fie prezenta in cusca.
Companile aeriene au anumite reguli si in ceea ce priveste conditiile climaterice de la destinatie si uneori chiar si de la plecare. Se poate intampla ca aeronava sa astepte mai mult pe pista, iar in cala nu exista un control al temperaturi, astfel daca afara este foarte frig sau prea cald animalul poate avea de suferit. Aceste masuri sunt luate pentru siguranta cainelui asa ca nu aveti ce reprosa companiei. Masuri speciale trebuie luate si in cazul cainilor din rasele brahicefalice (cu botul turtit): Bulldog, Mops, Pekinez, Dog de Bordeaux, etc. In cala temperaturi poate creste, iar aceste rase pot intampina probleme de respiratie si se deshidrateaza usor. Puteti opta pentru montarea unui ventilator portabil pe usita custii pentru mai multa siguranta si confort.
Optati pentru un zbor direct. Este si mai confortabil pentru caine sa nu fie mutat de atatea ori si preveniti si riscul de a fi pierdut. Sortarea bagajelor, implicit a custilor cu animale ce calatoresc in regim cargo, se face manual, iar din cand in cand se mai produc si erori. Nu va doriti ca patrupedul dumneavoastra sa ajunga in alta parte a lumii decat dumneavoastra.
Inaintea calatoriei faceti cunostinta cainelui cu cusca in care v-a fi transportat. Daca nu este obisnuit sa stea inchis, incepeti un antrenament in acest sens. In timpul zborului si in aeroport este mult zgomot, iar cainii se sperie usor. Cu cateva saptamani inainte scoateti cainele in zone aglomerate, zgomotoase. Observati cum reactioneaza si linistiti-l. aceasta il va ajuta mult pe durata calatoriei.
caine in avionFoarte multe informatii despre calatoria cu avionul va poate da medicul veterinar. Aici veti ajunge si pentru intocmirea documentelor de zbor. Pe langa bilet de avion cainele mai are nevoie de cateva acte. In primul rand pasaportul european, eliberat tot de medic. Un certificat medical care sa ateste efectuarea tuturor vaccinurilor obligatorii: in acest sens medicul veterinar va va explica care sunt schemele de vaccinare obligatorii in tara de destinatie, acestea pot sa nu coincida in totalitate cu cele din tara noastra. Cainele trebuie microcipat sau tatuat lizibil. Deparazitarea interna si externa sa fie la zi. Se cere un consult medical general si o parafa de la medicul veterinar cu 24- 48 de ore inainte de plecare. Femelele in calduri de obicei nu sunt lasate sa zboare. In cazul puilor, acestia trebuie sa aiba cel putin varsta de 8 saptamani si sa fie intarcati. Cainii cu afectiuni cardiace, respiratorii sau renale, a caror viata ar putea fi pusa in pericol sunt opriti de la calatoria cu avionul.
caine-in-avion
Pets-Airline
caine-in-avion
Pets-Airline
caine-in-avion
Pets-Airline
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: pufuletiexpirati
Mesaj:
pufuletiexpirati
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.