De cum soseste iarna, garderoba noastra se umple cu haine groase si pufoase, menite sa ne apere de gerul de afara. Majoritatea oamenilor considera ca, deoarece au blana, cainii sunt protejati de frig pe durata sezonului hibernal. In principiu au dreptate, blana ii tine de cald cainelui care nu resimte frigul atat de mult ca noi. Insa cum tot mai multi catei traiesc exclusiv in interior, blana lor nu se mai adapteaza schimabrilor climaterice asa cum se intampla la cainii care stau doar la curte. De asemenea nici organismul nu e atat de pregatit sa faca fata temperaturilor scazute.
Asa ca s-au inventat hainutele pentru catei! Care nu doar le ofera un aspect caraghios, dar ii si ajuta. In fapt aspectul functional ar trebui sa primeze in fata celui estetic. Iar cum piata de profil este extrem de ofertanta, cu siguranta veti reusi sa alegeti ceva care sa fie si frumos si calduros.
Nu toti cainii au envoie de hainute, insa cert e ca purtarea uneia nu dauneaza nimanui. Cainii batrani, puii, cei cu par scurt, cei bolnavi este obligatoriu sa poarte o hainuta atunci cand ies la plimbare iarna. Diferentele mari de temperatura dintre casa si exterior vor da organismul peste cap, iar bolilor nu vor intarzia sa apara.
Dupa cum spuneam, in magazinele de animale veti gasi o sumedenie de sortimente de hainute pentru catei, din diverse materiale, cu diferite modele si culori. Important este s ao alegem pe cea care se potriveste cainelui nostru atat ca marime, cat si ca model, material si de ce nu culoare. O hainuta care este prea mica, va incomoda cainele in deplasare. O haina prea mare nu va sta pe corp si va pemite frigului sa patrunda.
Materiale
Unele sunt mai izolatoare, altele mai chic, unele mai moi, altele mai practice; va fi foarte greu sa va hotarati. Sa revenim la aspectul functional. Pentru iarna cele mai calduroase materiale sunt fleece-ul si lana. Fleece-ul este moale si foarte bun izolator. Foarte multe modele il vor avea incorporat. Indreptati-va atentia inspre acestea. Nu ocoliti nici puloverele moi din lana, si ele ofera multa protectie, insa au dezavantajul ca se umezesc usor, mai ales daca afara ninge sau cainele se tavaleste prin omat. In acest sens cea mai buna alegere sunt hainele cu fleece la interior si impermeabil deasupra (foarte multe firme de imbracaminte pentru catei merg pe aceasta combinatie salvatoare).
Nu va lasati furati de blanite colorate, strasuri si alte materiale pretioase. Criteriul functional este lasat in plan secund la aceste haine “trendy”. Un caine frumos imbracat, dar dardaind de frig nu e ceea ce va doriti.
Pentru vara si toamna, cand afara este ploios, apelati la un impermeabil simplu de tipul pelerinelor.
Marime
Ideal ar fi sa puteti merge cu catelul in magazin si sa probati. Daca nu este posibil acest lucru, atunci e nevoie sa faceti niste masuratori de acasa. In primul rand masurati lungimea cainelui ( a spatelui), incepand cu greabanul (baza gatului, omoplati) pana la baza cozii. Pentru siguranta mai adaugati 2 cm. Apoi masurati si circumferinta gatului si cea a pieptului, in special la rasele cu piept adanc.
Pe ambalajul hainutelor va scrie masurile, uneori chia rsi talia pentru care sunt potrivite, insa nu va bazati doar pe aceste informatii. Cel mai intelept este sa va ghidati dupa masuratori. Fiecare caine este proportionat diferit, nu se incadreaza intr-un calapod anume. Pentru pui, aflati in crestere, optati pentru haine cu o marime mai mari.
Aspect practic
Cainii sunt ca si copii, uneori foarte greu de imbracat. Iar daca se mai si agita sa iasa afara cat mai repede, atunci munca va fi de doua ori mai dificila. Asa ca aveti nevoie de o haina care sa poata fi imbracata usor si rapid. Sistemele de inchidere sunt cele care pun probleme de obicei, cele mai practice sunt cele cu Velcro (scai). Usor de prins si desfacut; atentie insa la parul prins intre acestea, mai ales la cainii cu par lung. Pentru prindere se mai pot folosi snururi, care la fel pot fi legate usor. Capsele sau fermoarul pot fi greu de inchis la un caine foarte agitat. Aveti grija ca hainuta sa aibe sisteme de prindere pentru picioare si coada. Astfel haina va sta mai bine fixata. Insa aceste sisteme nu ar trebui sa fie incomode pentru catel, sa il jeneze.
Haina mai trebuie sa aiba orificii (daca animalul poarta ham)sau sisteme de atasare a lesei direct de haina.
Model
Aici oferta este diversificata: cu guler, fara guler, cu gluga, cu picioruse in fata, cu picioruse in spate, cu protectie pentru piept, fara piept etc. Aici trebuie sa aveti in vedere confortul animalului. De regula pantalonasii sunt mai greu de acceptat, mai ales cei pentru picioarele dinapoi. Practic, cainele nici nu are nevoie de prea multa protectie in aceea zona. Esentiale sunt: spatele, salele (zona rinichilor), pieptul; acestea e obligatoriu sa fie acoperite.
La masculi, hainuta nu are trebui sa acopere abdomenul in regiunea genitala. Cainele trebuie sa poata sa isi marcheze teritoriul fara dificultati.
Scop
Pentru zapada e nevoie de o haina calduroasa, dar si impermeabila. Dupa cum ziceam mai sus fleece+impermeabil. Pentru toamna sau iarna fara precipitatii puteti folosi un pulover mulat, foarte calduros si lejer. O haina de iarna, foarte groasa purtata cand afara sunt doar cateva grade cu minus sau plus, va incinge animalul inutil. Pentru ploile de vara sau haina cainetoamna o haina impermeabila simpla este suficienta.
Veti gasi pe piata modele 2in1: fleece +impermeabil, detasabile. Astfel veti face economie. Toamna detasati fleeceul si purtati doar pelerina, iar iarna ambele, pentru o protectie absoluta.
La spalat
Cititi eticheta si vedeti daca materialele se pot spala la masina sau manual. Periodic va trebui sa curatatati hainele, iar daca materialul nu rezista la spalare, va trebui sa faceti inca o investitie.
haina_caine2
haina_caine3
haina_caine2
haina_caine3
haina_caine2
haina_caine3
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: pufuletiexpirati
Mesaj:
pufuletiexpirati
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.